OSUL2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

W ramach projektu Chleb powszedni gościmy dziś podopiecznych z fundacji - EJF z Gostynina.
Dzieci poznają tajniki powstawania chleba, mogą spróbować swoich sił w pieczeniu bułeczek, wykonują prace plastyczne. Piękny początek tygodnia.
 
ILD2tU4j  tIRbZ4m
 
exGq7I W  utldWuCQ
 
 
Operacja pn. Chleb powszedni mająca na celu zachowanie i rozwój dziedzictwa kulturowego poprzez zorganizowanie warsztatów piekarniczych dla dorosłych i dzieci, zakup wyposażenia oraz ogłoszenie konkursu dla dzieci na pracę poświęconą tradycjom pieczenia chleba została dofinansowana za pośrednictwem Lokalnej Grupy Działania AKTYWNI RAZEM w formie DOTACJI,
w kwocie 52 153 zł ze środków Europejskiego Funduszu Rolnego na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich w ramach poddziałania 19.2 „Wsparcie na wdrażanie operacji w ramach strategii rozwoju lokalnego kierowanego przez społeczność” Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

Dane kontaktowe

Ekologiczny Uniwersytet Ludowy w Grzybowie
Grzybów 1/2
09-533 Słubice (k. Płocka)

tel. kom.: 603 061 561

e-mail: eul@grzybow.pl

 

Idea

Idea Uniwersytetu Ludowego zrodziła się w XIX wieku w małym rolniczym kraju skandynawskim. Genialny Grundtvig, który dla swoich rodaków – Duńczyków, jest równie ważny jak inny jego krajan - Hans Christian Andersen, zaproponował formę edukacji dorosłych, którą nazwał FolkHøjskole.